Campanie sponsorizare în educație 2023

Published by

on

Zilele trecute am vizitat satul maasai din Oltukai şi în perioada următoare am de gând să vă povestesc, pe rând, tot ce am aflat şi experimentat acolo.

Am să încep cu povestea care îmi încălzeşte cel mai mult sufletul: copiii sponzorizați… ❤️

Anul trecut, când primii 11 micuți au ajuns la vârsta de a părăsi clasa pregătitoare de la şcoala lui Kipe, am organizat o campanie de sponzorizare pentru ei, prin care puteau fi “adoptați” de familii cu suflet mare, care doreau să le faciliteze calea către educație.

Campania a fost un succes absolut, toți copii şi-au găsit “părinți adoptivi”, datorită cărora au putut fi înscrişi la o mică şcoală particulară, cu predare în limba engleză.

Şi, chiar dacă au avut un start mai dificil, din cauza întârzierii cu care au început şcoala, a dificultăților de deplasare (au avut ore și chiar zile în care au lipsit pentru că autobuzul şcolar nu a putut ajunge în sat – uneori din cauza noroiului din zilele ploioase, alteori din cauza unor defecțiuni tehnice) şi a barierelor lingvistice, au reuşit să termine clasa a I-a cu rezultate foarte bune, iar acum se pregătesc pentru începerea clasei a II-a.

Impactul pe care aceşti “părinți adoptivi” l-au avut asupra dezvoltării copiilor nu se poate exprima în cuvinte. Deja vorbesc limba engleză (ceea ce în țara asta este absolut esențial), și sunt probabil prima generație din familia lor care au atins această performanță. Mamele lor – ca cele mai multe femei ale tribul maasai – nu vorbesc nici măcar swahili (limba oficială a țării), ci doar maa (limba maasai). Deci șansele lor la o viață mai bună deja au crescut semnificativ, și asta se datorează în totalitate contribuției sponsorilor, cărora le mulțumesc (şi pe această cale) din suflet ❤️.

Cred că pozele vorbesc de la sine despre evoluția extraordinară a copiilor.

În curând vom începe o nouă campanie de sponsorizare, pentru noua generație: avem 17 copii care au trecut cu succes de examenul de admitere în clasele primare, acum lor va trebui să le acordăm o şansă la educație 📚.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started